Cine crede ca tartarul de somon se face cat ai zice “peste” se inseala amarnic. E ceva de truda si asta incepe cu taiatul pestelui. Folosirea robotului de bucatarie sau a oricarui alt device mecanizat este o blasfemie.
Fileurile de somon se taie in felii de cate 3mm grosime, care la randul lor se taie in fasii de 3 mm latime, iar acestea se taie in cubulete de… ati ghicit!, 3 mm latime! Somonul afumat se taie la fel. Urmeaza castravetii, ceapa, albusul de ou si avocado, care se taie cat se poate de marunt. Toate acestea se amesteca bine impreuna cu un galbenusul. Folositi o furculita, e cel mai eficient.
Din restul de 3/4 avocado + zeama de la o lamaie + mustar + miso + sare + piper + tabasco (dupa gust) + fish sauce asiatic (o lingurita) se face la blender o pasta omogena de consistenta smantanii. Se adauga peste restul compozitie si se da la rece 1 ora inainte de a fi servit… A doua zi nu mai e la fel de bun, deci recomand sa faci cat mananci la o masa…
Merge brici cu Aperol Gespritz. Iar daca nu, macar cu un Prosecco…
VEZI GALERIA FOTO