O supa raw, nu si vegan!, delicioasa si mai ales usor de preparat!
1. Pregatirea
– curatati castravetii de coaja si taiati-i pe lung in sferturi; eliminati semintele si apoi taiati fasiile in cuburi; pastrati 1 fasie (1/4 dintr-un castravete) pt toping
– taiati avocado in doua, longitudinal, scoateti samburii, apoi scoateti interiorul cu ajutorul unei linguri (daca nu merge, inseamna ca nu e suficient de copt); taiati jumatatile in cuburi si pastrati cca 1/4 dintr-un avocado pt toping
2. Prepararea supei
– puneti castravetii taiati intr-un blender, impreuna cu jumatate din zeama de lamaie si amestecati pana devine o crema omogena
– adaugati bucatile de avocado, iaurtul si smantana, cateva picaturi de piri-piri, si continuati sa amestecati pana la omogenizarea completa; daca este prea groasa, adaugati apa rece pana ajunge la consistenta dorita
– mai adaugati (sau nu) restul de zeama de lamaie, dupa gust
– dati la frigider pana la momentul servirii (sau minim 1 ora, daca ingredientele erau la temperatura camerei)
3. Topping-ul
– taiati marunt ceapa verde, castravetele ramas si rosiile cherry, apoi amestecati cu sare, piper grunjos si busuioc proaspat tocat intr-un bol; adaugati ulei de masline
– taiati restul de avocado in felii groase de cca 3-4 mm si de marime potrivita
4. Servirea
– turnati supa in boluri, adaugati cateva feliute de avocado, o lingurita de topping si decorati cu o dara de ulei de masline.
– pofta buna!