Pentru 4 portii:
– 1 pui mare (cca 2 kg)
– 300 g carne de curcan (piept sau pulpa), gatita in prealabil (la cuptor sau fiarta)
– 300 g ciuperci (champignon)
– 1 ceapa rosie
– 150 g cascaval
– 6 linguri de ulei de masline
– Sare, piper, rozmarin
Modul de preparare:
1. Se dezoseaza puiul dupa metoda Pepin (vezi video )
2. Se prepara umplutura: intr-o tigaie se caleste ceapa intr-o lingura de ulei, dupa care se adauga carnea si ciupercile taiate bucatele mici (la robotul de bucatarie); se tine pe foc mediu 5-6 minute
3. se intinde puiul dezosat si se adauga un strat de umplutura (se indeasa si in orificiile lasate de oasele de la aripi si picioare); se adauga cascavalul taiat cubulete
3. Se ruleaza apoi puiul si se leaga cu o sfoara, dupa care se asezoneaza cu sare, piper, mirodenii
4. Se da la cuptor intr-un vas termorezistent, impreuna cu 5 linguri de ulei, o cana de apa si cateva felii de portocala.
5. Se taie in felii, se toarna deasupra sosul si se serveste cu piure de cartofi.
VEZI GALERIE FOTO