1. Se spala pieptul de rata si se asezoneaza cu sare, piper si cimbru uscat. Se toarna deasupra putin ulei de masline si se lasa acoperit pana ajunge la temperatura camerei. Dupa aceea se prajeste cca 15 minute intr-o tigaie acoperita cu capac mic (doar deasupra carnii). Se tine 10-12 minute gu grasimea in jos, si 3-5 minute pe cealalta parte. Se scoate pe un fund de lemn, iar grasimea este pastrata intr-o cescuta.
2. Daca preferati carnea mai in sange, taiati pieptul de rata (ca in poza) si adaugati-l deasupra legumelor si taieteilor trase la wok in grasimea de la rata. Daca doriti sa fie bine facuta, indepartati grasimea ramasa, taiati carnea in cubulete de cca 1 cm si gatiti-o in wok impreuna cu legumele.
3. Fierbesti separat taieteii (cca 3 minute), dupa care scurgeti bine si adaugati 1 lingura de ulei de susan (sau de masline), ca sa nu se lipeasca. Intr-un bol cu apa puneti la hidratat ciupercile uscate. Tineti cont de faptul ca isi vor mari volumul de cca 5 ori!
4. Puneti intr-un wok sau intr-o tigaie inalta o lingura de ulei, in care caliti ceapa si ardeii, taiati bucati maricele. Dupa 5 minute adaugati si bucatelele de carne. Lasati pe foc iute inca 5-6 minute, amestecand tot timpul. Adaugati o lingura de sos de soia, piper si, daca preferati picant – chilli. Cand legumele s-au inmuiat iar carnea nu mai este rosie, adaugati taieteii si ciupercile chinezesti. Tineti pe foc inca 2-3 minute, amestecand continuu.