1. Se curata pestii de maruntaie. De solzi nu e obligatoriu, intrucat pielea oricum nu se mananca. Daca nu aveti farfurii destul de mari, taiati capetele si cozile. Pierdetiu cateva puncte la impresie artistica, dar este mai practic.
2. Faceti un mix aromatic din: sare grunjoasa, piper, oregano, salvie, rozmarin si busuioc (toate uscate). Taiati 2 lamai in felii si tavaliti-le prin mixul aromatic pana sunt complet acoperite.
3. Uscati bine pestii cu hartie absorbanta, dupa care asezonati (la interior) cu sare si piper. Introduceti apoi cate 2 falii de lamaie taiate in jumatati (si tavalite prin mixul aromatic) in fiecare peste.
4. Inveliti bine pestii in staniol, dupa care ii puneti intr-o tava si ii dati la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.
5. Se scot din staniol si se monteaza pe o farfurie alaturi de garnitura si cateva felii de lamaie.
6. Garnitura: fierbeti cartofii taiati cuburi impreuna cu morcovul si telina taiate cubulete mici (5mm). Se scurge apa, se sareaza si se adauga untul si patrunjel proaspat. Se tine acoperit cateva minute, dupa care se serveste.
7. Faceti o vinegreta din 3 lamai stoarse si uleiul de masline, care se picura peste pestele dezosat