O excelenta garnitura pentru peste sau pentru friptura de miel. Feniculul este o leguma destul de pretentioasa, care gatita isi schimba radical gustul si textura.
Se curata si se taie julienne feniculii (vezi aici o demonstratie in caz ca n-ati mai facut pana acum), dar feliile nu trebuie sa fie foarte subtiri, cum facem de obicei cu ceapa. Putin mai groase.
Se rade coaja de la o lamaie si se opareste de 3 ori cate 4-5 secunde in apa clocotita. Se pune deoparte.
Se pun feniculii la calit intr-o tigaie inalta (semiwok ideal) cu uleiul de masline. Se tine la foc iute 5 minute, amestecand din cand in cand, dupa care se adauga coaja rasa de lamaie. Se mai lasa alte 5 minute, tot la foc iute, mestecand in continuu, dupa care se adauga zeama de lamaie si vegeta. Dupa 2-3 minute se da focul la mic, se acopera si se lasa 20-25 de minute. Mestecati din cand in cand.
Se serveste cald sau rece. Se insoteste de minune cu un Proseco.