Ingrediente
PENTRU ALUAT
400g de făină 000
4 ouă
1 litru de lapte integral
400ml de apă minerală
4g de sare
ulei de floarea soarelui
PENTRU UMPLUTURĂ
1 lingură ulei de măsline extravirgin
100g de bacon (fără grăsime şi şorici), tăiat cubuleţe
100g de pastramă sau şuncă de pui/curcan,tăiată cubuleţe
200g de ciuperci champignon tăiate (din conservă)
1 legătură de ceapă verde, tăiată rondele
200g de smântână (cât mai grasă)
piper, verdeţuri italieneşti, chili – după gust
1 legătură de mărar, tocat mărunt
PENTRU TOPPING
200g de caşcaval ras (emmentaler)
Mod de preparare
1. Se sparg ouăle într-un castron, apoi se încorporează făină cu ajutorul unei linguri de lemn, până când aluatul devine vâscos şi nu are cocoloaşe. Se subţiază treptat aluatul cu lapte (câte 100ml), după care se încorporează restul de făină şi sarea.
2. Se continuă subţierea aluatului cu restul de lapte, iar ulterior cu apă minerală. La final, se adaugă 50ml ulei de floarea soarelui şi se pune aluatul în frigider minimum 15 minute (ideal 1 oră).
3. Cât timp aluatul stă la frigider, se încinge o lingură de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie. Se căleşte ceapa 3-4 minute. Se adaugă baconul şi pastrama şi se prăjesc la foc mic încă 4-5 minute. Se pun ciupercile şi se mai prăjeşte amestecul încă 3-4 minute. Se adaugă smântâna şi condimentele, apoi se să focul mai mic, se pune capacul şi se lasă să fiarbă 5-6 minute. La sfârşit, se adaugă mărarul.
4. Se prăjesc clătitele într-o tigaie nonaderentă, apoi se umplu cu amestecul de carne şi ciuperci (se fac rulouri simple sau rulouri cu capetele închise). Se aşază una lângă alta într-un vas termorezistent şi se presară cu caşcaval. Se dau la cuptor (încins la 180° C/gaz 4) cinci minute, până se topeşte caşcavalul. Se servesc cu smântână, după gust, alături de un pahar de vin rosé sec.
VEZI GALERIA FOTO